Specialisatie in het thema ‘ontrouw’

Duur: 1 uur
Tarief: €65

In elke relatie zijn er ups en downs, doch soms kan het aanvoelen alsof je partner mijlenver van je afstaat. Je raakt de verbinding kwijt en voelt minder en minder connectie met elkaar. De communicatie en het begrip voor elkaar dalen zienderogen en jullie draagkracht vermindert.
Dan is het helpend dat er iemand met jullie mee op weg gaat en mee zoekt naar manieren om terug dichter bij elkaar te komen.

Soms is er ook sprake van ontrouw. Hoewel dit thema universeel en alledaags is, brengt het vaak schaamte met zich mee en blijft het meestal een taboe. Het is niet vanzelfsprekend dit zomaar aan iemand te vertellen. Daarvoor ben ik er, om samen dit stilzwijgen te doorbreken en op een veilige en respectvolle wijze hier stappen in te zetten. Op jullie tempo, met mijn steun, luisterend oor en zorgzame begeleiding.

Het eerste gesprek vindt plaats met jullie allebei, zodat ik jullie beter leer kennen en duidelijk met jullie inschat wat de hulpvraag is en wat elk van jullie nodig heeft.

Na dit eerste gesprek plan ik met elk van jullie een individueel gesprek in om meer duidelijkheid te krijgen. In deze gesprekken worden geen geheimen besproken, wel wordt er dieper ingegaan op jullie eigen voorgeschiedenis en hoe jullie eigen kindertijd en opvoeding invloed heeft (gehad) op het hier en nu, en wat ook hierin belangrijk is om mee te nemen in de gezamenlijke gesprekken.

Garandeert relatiecoaching het samenblijven van koppels? Neen, er zijn geen garanties wat dit betreft. Het gebeurt dat koppels tijdens hun traject voelen en beseffen dat samen verdergaan niet meer lukt. Doch ervaren ze dat net door dit traject samen aan te gaan ze wel in staat zijn om op een respectvolle en waardige manier hun relatie te beëindigen, wat met veel dankbaarheid gepaard gaat.

Als koppels ervoor kiezen om wel samen verder te gaan na hun traject, dan doen ze dit met een hernieuwd vertrouwen in elkaar, en met een eerlijke en oprechte communicatie. Hierdoor voelt hun relatie terug vertrouwd aan en is er weer een gevoel van thuiskomen bij elkaar; in hun eigen veilige thuishaven.

Duur: 1 uur
Tarief: €65

In een gezin waarin elk zijn en haar eigenheid en verantwoordelijkheden heeft, is het niet altijd simpel om je eigen plekje te vinden en tegelijkertijd beschikbaar te zijn voor de anderen. Soms voelt het alsof je geleefd wordt en je eigen identiteit begint te vervagen. Je grenzen aangeven kost veel energie, en je voelt jezelf wankelen. Ik help jullie gezin om terug stevig te staan en jullie eigen rol en eigenheid terug te vinden, zodat er terug samengeleefd kan worden in harmonie, warmte en liefde. Zal het nog af en toe stormen? Tuurlijk, maar soms zijn er dingen die we enkel leren in een storm, om zo terug de lucht te doen opklaren en weer licht te ervaren. En dit leer je ook van mij tijdens mijn coachings: hoe kunnen we in de toekomst omgaan met een storm of mist en hoe blijven we als gezin hierin rechtstaan?

Het eerste gesprek gebeurt in aanwezigheid van het voltallige gezin om elk van jullie te leren kennen en samen na te gaan wat de hulpvragen zijn voor elk gezinslid.

Na dit eerste gesprek worden volgende gezinsgesprekken ingepland. Indien nodig kunnen er ook individuele gesprekken met jullie ingepland worden; dit wordt telkens bekeken in de sessies naargelang de behoeften en vragen die er zijn.

Duur: 1 uur
Tarief: €50

Heb je nood en behoefte aan coaching en hulp voor jezelf? Ook daarvoor kan je bij mij terecht, en dit kan gaan over allerlei thema’s: werk, gezin, relatie, eenzaamheid, planmatiger leven en werken, levensvragen, opvoedingsvragen, knopen doorhakken, meer richting geven aan je leven, zelfbewuster in het leven staan, …

Alles wat jou bezighoudt en misschien ook tegenhoudt om voluit te leven en te kiezen voor je eigen noden en dromen.

Samen met jou ga ik mee op pad en bekijken we onderweg samen wat er voor jou nodig is zodat je zelf nòg krachtiger en tevredener in het leven staat. We gaan op zoek naar wat jou hoop geeft en hoe we dit ombuigen in concrete stappen, op jouw tempo.

Individueel

Duur: 1 uur
Tarief: €55

Ontbreekt het jou soms aan durf om je mening te geven, ‘neen’ te durven zeggen, hulp te durven vragen, je eigen grenzen aan te geven?
Dan ben je bij mij in goede handen. Met 17 jaar ervaring in het geven van assertiviteitstherapie coach ik jou naar een nòg krachtigere versie van jezelf.
Dit doe ik door jou meer kennis en inzicht te geven in dit thema, zodat je in staat bent om je eigen blinde vlekken hierin zichtbaarder te maken en je zelf bewuster wordt van je eigen gedrag en communicatie. We gaan aan de slag met situaties uit je eigen dagelijkse leven die we uitdiepen en ontrafelen, en ook thema’s als angsten, kritiek geven en krijgen, omgaan met emoties, werksituaties, …, komen aan bod.

Het aanbod wordt steeds afgestemd op jouw specifieke vragen en noden.

Gaat dit makkelijk zijn? Neen, de weg naar meer weerbaarheid en assertiviteit vergt inzet en discipline, en zorgt vaak voor confrontaties met jezelf en je omgeving. En daarvoor ben ik er; om je te steunen en in je te geloven, en om je telkens een extra duwtje in de rug te geven op een zachte krachtige manier.

Gaat dit de moeite waard zijn? 100% ja! Terug controle hebben over jezelf en je eigen leven, en durven opkomen voor jezelf gaat je leven zienderogen verbeteren. Geloof me, ik heb het zelf meegemaakt en ervaren; en ik kan het iedereen toewensen. Er is niets zo krachtig als jezelf zien en voelen groeien, en daardoor terug meer zelfvertrouwen te krijgen.

Ben je er klaar voor? Gun je jezelf deze transformatie? Durf je?

Dan verwacht ik jou, en gaan we met volle angst vooruit, tot de eindbestemming: met volle durf vooruit en verder!

Assertiviteit in groep

Er worden ook groepstrainingen rond assertiviteit georganiseerd.

Het voordeel van een groep is dat je veel van elkaar leert en onmiddellijk een leeromgeving ter beschikking hebt. Je ervaart steun en feedback van mensen die door hetzelfde proces als jou gaan. Dit creëert een connectie en geeft (h)erkenning.

Het moeilijke aan een groep is vaak de confrontatie met anderen en de drempel om in een groep te reageren en te spreken. Dit voelt soms onwennig aan en zorgt voor uitdagingen. Maar daarvoor ben ik er, om jou bij te staan en dit proces mee te begeleiden en zorg te dragen voor ieders veiligheid in de groep.

Telkens er een nieuwe groep opstart worden de data en tarieven aangekondigd op deze pagina en op mijn social media.